לרופאים יש המון סיבות להסביר את נוכחות הדם בשתן – (המטוריה). לרוב אין סיבה לפאניקה. אך אי אפשר להתעלם מתופעה זו וישנו סיכוי שהסיבה היא שינוי תזונתי, או חלילה בעיה חמורה יותר במערכת השתן.
למה מופיע דם בשתן ? 6 גורמים נפוצים
שתן בצבע אדמדם לא תמיד מחייב שישנו דם בשתן. למשל, לאחר אכילת סלק, אוכמניות או מוצרים אחרים, עלולים לשנות את צבע השתן (המטוריה מדומה). אבל אם ישנו חשד קל שבקלים, מומלץ מיד לגשת לרופא. אם ישנו כאב או צמרמורת – זה אינדיקציה למחלה או תזוזת אבנים בכליות ובדרכי השתן.
לא נלאה עם רשימה של מחלות שונות הקשורות לשינוי צבע השתן. בואו ניתמקד רק על ששת גורמים הנפוצים המשפיעים ישירות על נוכחות דם בשתן.
תרופות: ישנן מספר תרופות העלולות לשנות את צבעו של השתן, מומלץ במקרה כזה להתיעץ עם הרופא וכנראה יש צורך לעצור או להפחית את כמות התרופות.
זיהומים בדרכי השתן: תגובת מערכת החיסון לחיידקים השוהים בדרכי השתן עלולה לגרום להופעת דם בשתן;
אבנים בכליות: תוזוזת האבנים עלולה לפצוע את דפנות דרכי מעבר השתן;
פעילות גופנית מוגזמת: כגון טיולים ארוכים או מרתון, עבודה פיזית מתישה. לדברי החוקרים, מאמץ קיצוני עלול לגרום לפגיעות קטנות ברקמות של שלפוחית השתן;
פציעות של הכליות ואיברים אחרים של האזור האורגניטלי, התרחבות הערמונית וגידולים במערכת השתן, עלול לגרום לדימום.
לכן מומלץ בכל שינוי בצבע השתן, לגשת בהקדם לרופא!
אילו בדיקות יידרשו?
בדיקת שתן: תלויה במספר תאי הדם האדומים בשתן. אולטרסאונד או CT של מערכת השתן (כליה, שופכן, שלפוחית השתן). אלה שיטות אבחון החושפות כל נזק מבני לרקמות, אבנים או גידולים.
ציסטוסקופיה היא בדיקה לא נעימה, אך לפעמים מאוד נחוצה. הבדיקה כוללת החדרת אנדוסקופ עם מערכת אופטית לתוך שלפוחית השתן כדי לקבוע נוכחות אבנים ובעיות לא רצויות אחרות.
העובדה כי הגורם לדם בשתן עלול להיות כל דבר, מחייבת אותנו להתייחס לרמת הסיכון שעלולה להיות המטוריה. אבל כדי לצמצם את האפשריות ולהבין את הסיבה, נבצע את הבדיקות הללו.
טיפים פשוטים, אך החשובים ביותר.
• למניעת, אתה יכול לשתות קורס של אוסף אורולוגי של צמחי מרפא, אשר יספק לך הגנה אמינה מפני מחלות של מערכת השתן;
• להרבות בשתיה של מים (לא להגזים) כדי להימנע מהתייבשות, לזיהוי חוסר נוזלים,יש לשים לב שצבע השתן לא צהוב מידיי;
• כשיש צורך להתפנות, לא להתעכב , ולגשת מיד לשירותים;
• מומלץ להתפנות לאחר פעילות מינית;
• להקפיד על ההיגיינה האינטימית, אך ללא שטיפות יתר עם חומרים מתועשים, במיוחד אם את אישה מומלץ להשתמש בחומרים טבעיים;
• להימנע מעישון ככל האפשר;
• לעסוק בפעילות גופנית.